Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
Середа, 01.05.2024, 23:07

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2018 » Лютий » 19 » Легалізація трудових відносин. Про наболіле.
14:38
Легалізація трудових відносин. Про наболіле.
      
12   Шановні знам’янчани! Хочу поділитися тим, що бачу і розумію, тим, що стає не виключним випадком, а звичайним явищем у нашому житті. Але не можу погодитись, що це правильно, що так і повинно бути.
   Під час обстежень робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення часто і густо у найманих працівників спостерігаються такі настрої, як захистити свого роботодавця будь-якою ціною, вигнати «ворогів» з магазину, захистити свою нелегальність. Звичайно, якщо людина працює офіційно, то ніяких негативних відчуттів на питання про трудовий договір не виникає. Надав трудовий договір – і більше питань немає.
     Та, користуючись нагодою, хочу розповісти про іншу сторону, про боротьбу проти себе. Молодість дуже гарна пора і, здається, що ми завжди будемо такими – сильними, вправними, завжди зможемо заробити собі на життя. Але дуже швидко виявляється, що молоді роки позаду, і на роботу беруть вже не дуже охоче, а потім і зовсім не беруть. Тут згадується, що сусіди, знайомі оформлюють пенсії і починають їх отримувати. Одні більші, інші менші, але отримують. І тут з’являється дуже слушна думка – треба просто йти до Пенсійного фонду, за пенсією. Розкажете, як гірко працювали все життя і, звичайно, за стільки років вірної служби заробили право на пенсію. І тут ви дуже сильно помиляєтеся. Протягом життя ви вважали, що нікому нічого не винні, хоча користувалися тим, що дає сплата податків іншими людьми - дорогами, тротуарами, освітленими вулицями, школами, дитячими садками, ваші батьки отримували пенсії і т.д. і т.п. Тепер же виявляється, що і вам нічого ніхто не винен. Скандали, сльози в даному випадку не допоможуть. Ви таки отримаєте соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію (далі – соціальну допомогу), але на 3 роки пізніше і розмір її буде менше. Якщо пенсійний вік зараз 60 років, то право на соціальну допомогу замість пенсії настає в 63 роки. А як прожити ці 3 роки? Якщо розмір трудової мінімальної пенсії на сьогодні – 1452 грн., то максимальний розмір соціальної допомоги – 1373грн. Пенсію оформлюють один раз, а тимчасову соціальну допомогу – двічі на рік.
    Так як же правильно поступити, щоб ви не опинилися в подібній ситуації? По-перше, працювати тільки офіційно. Повірте, ви цього варті. Але в наш час запису про прийом на роботу в трудовій книжці, або вчасно укладеного трудового договору недостатньо. Для набуття пенсійного стажу необхідно сплачувати податки, їх повинні сплачувати роботодавці за кожного працівника. Як пересвідчитися чи дійсно ви працюєте офіційно? Кожен громадянин має змогу отримати інформацію про персональні відомості з системи персоніфікованого обліку звернувшись з відповідною заявою до Знам’янського об’єднаного управління Пенсійного фонду України. Також для того, щоб отримати таку інформацію, відкрито доступ на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за адресою: http://portal.pfu.gov.ua.

Начальник відділу праці та соціально-трудових відносин УСЗН Л.Манько
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 355 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz