Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
П`ятниця, 26.04.2024, 08:19

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2019 » Травень » 30 » Зміни до порядку надання субсидії з травня 2019 року!
14:29
Зміни до порядку надання субсидії з травня 2019 року!
      
12   Закінчився опалювальний період і у мешканців міста закономірно виникає питання, як буде призначена і виплачена субсидія у наступному періоді. Житлова субсидія призначається відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. №848 (зі змінами). 17 квітня 2019 року прийнята чергова постанова Уряду №373, яка затвердила механізм призначення і виплати субсидії з травня 2019 року.

Що змінилося?
І. У травні 2019 року житлова субсидія призначається на наступний період домогосподарствам, які одержували субсидію у попередньому періоді і у яких відсутня заборгованість зі сплати житлово-комунальних послуг, у грошовій готівковій формі без подання нових заяви і декларації. Тобто, управління соціального захисту населення таким домогосподарствам самостійно проведе призначення житлової субсидії на наступний строк. Громадянам, які одержували субсидію в опалювальному сезоні і відповідно до законодавства мають подавати нові заяви і декларації, за відсутності заборгованості субсидія призначається також у грошовій готівковій формі (незалежно від того, у якій формі отримували субсидію в опалювальному сезоні). Повторно з заявою та декларацією мають звернутися:
 орендарі житла;
 внутрішньо переміщені особи;
 домогосподарства, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих осіб;
 домогосподарства, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
 якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства відбулися зміни протягом останнього року. 
         Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій обов’язково має бути зазначено номер мобільного телефону.
        Громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні і у них наявна заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний період призначається у грошовій безготівковій формі після вирішення питання з наявною заборгованістю, тобто лише після оплати боргу або укладання угоди про реструктуризацію боргу.
        Крім того, за наявності заборгованості в окремих випадках, з урахуванням обставин, що склалися, комісія може прийняти рішення щодо призначення субсидії на наступний період (у грошовій безготівковій формі).
      При цьому, якщо за результатами розрахунку розмір субсидії становить більше 5 тис. грн., така субсидія надається у грошовій безготівковій формі.

         ІІ. Врегульовано питання виплати житлової субсидії у готівковій формі АТ "Ощадбанк” представнику одержувача за довіреністю, яка оформлена відповідно до частини четвертої статті 245 Цивільного кодексу України.
     Така довіреність має бути видана на працівника територіального центру соціального обслуговування, зразок підпису якого посвідчує керівник структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, та оформлена на офіційному бланку організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на стаціонарному лікуванні, або за місцем його проживання. Підписується довіреність керівником (начальник, директор, голова, головний лікар тощо) цієї організації (навчальний або лікувальний заклад, житлово-експлуатаційна організація, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельний кооператив тощо) та скріплюється печаткою організації (за наявності).
     Таким чином, одержувачу житлової субсидії, який не може особисто отримати кошти в АТ "Ощадбанк”, потрібно звернутися до органу соціального захисту населення з проханням оформити довіреність на отримання коштів на працівника територіального центру соціального обслуговування.

       ІІІ. Надано право комісіям призначати житлову субсидію домогосподарствам:
які мешкають у житловому приміщенні, опалювальна площа якого перевищує 120 кв. метрів для квартири, 200 кв. метрів для індивідуального будинку,
якщо у складі домогосподарства є особа з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату, яка пересувається на візках і яку забезпечено цим житловим приміщенням за рахунок державного чи місцевого бюджету; якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особа, яка має заборгованість зі сплати аліментів, але вона перебуває у місцях позбавлення або обмеження волі.

         У разі виникнення питань щодо призначення субсидії просимо звертатись за адресою: м. Знам′янка, вул. Глібка, 28.

Заступник начальника УСЗН Л.Костюкевич
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 325 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz