Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
Неділя, 28.04.2024, 03:27

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2013 » Січень » 29 » Здобути потрібну професію громадянам з особливими потребами можна у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації інвалідів
10:41
Здобути потрібну професію громадянам з особливими потребами можна у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації інвалідів

     
12           Всеукраїнський центр професійної реабілітації інвалідів (далі-Центр) є державною соціальною установою Міністерства праці та соціальної політики України, що здійснює професійну реабілітацію за такими робітничими професіями:
1. Оператор комп’ютерного набору. Термін навчання – 10 місяців. Кваліфікаційні вимоги: повна загальна середня освіта.
2. Секретар керівника (організації, підприємства, установи). Термін навчання – 7 місяців. Кваліфікаційні вимоги: повна загальна середня освіта.
3. Соціальний робітник. Термін навчання – 10 місяців. Кваліфікаційні вимоги: базова або повна загальна середня освіта.
4. Вишивальниця. Термін навчання – 10 місяців. Кваліфікаційні вимоги: базова або повна загальна середня освіта.
5. Швачка 2 розряду. Термін навчання – 10 місяців. Кваліфікаційні вимоги: базова або повна загальна середня освіта.
6. Бджоляр 4 розряду. Термін навчання – 6 місяців. Кваліфікаційні вимоги: базова або повна загальна середня освіта.
7. Перукар. Термін навчання – 6 місяців. Кваліфікаційні вимоги: базова або повна загальна середня освіта.
8. Слюсар з ремонту автомобілів 1-2 розряду. Термін навчання - 10 місяців. Кваліфікаційні вимоги: базова або повна загальна середня освіта.
9. Взуттьовик з ремонту взуття 2 розряду. Термін навчання – 5 місяців. Кваліфікаційні вимоги: базова або повна загальна середня освіта.
10. Обліковець з реєстрації бухгалтерських документів. Термін навчання – 10 місяців. Кваліфікаційні вимоги: повна загальна середня освіта.
11. Оператор комп’ютерної верстки. Термін навчання – 10 місяців. Кваліфікаційні вимоги: повна загальна середня освіта.
12. Молодша медична сестра з догляду за хворими. Термін навчання - 6 місяців. Кваліфікаційні вимоги: базова або повна загальна середня освіта.
13. Манікюрник. Термін навчання - 3,5 місяці. Кваліфікаційні вимоги: базова або повна загальна середня освіта.
14. Черговий по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату). Термін навчання - 3,5 місяці. Кваліфікаційні вимоги: повна загальна середня освіта.
15. Касир торговельного залу. Термін навчання - 3 місяці. Кваліфікаційні вимоги: повна загальна середня освіта.
Професійний відбір та направлення на професійну реабілітацію до Центру.
Вступники особисто подають до місцевих органів праці та соціального захисту населення відповідні документи:
- заяву на ім’я директора про вступ до Центру, в якій вказують обрану робітничу професію (із числа тих, за якими здійснюється професійна реабілітація у Центрі), групу інвалідності, місце проживання, номер домашнього телефону (або конкретної особи), засоби пересування (якщо маються);
- документ про освіту: копію свідоцтва про базову середню загальну освіту (9 класів), атестата про повну середню загальну освіту (11 класів) чи диплома про середню спеціальну освіту або документ про освіту, достатню для оволодіння відповідними робітничими професіями (копія);
- медичну довідку – форма 086-У, з обов’язковим висновком медичної комісії про професійну придатність в такій редакції: «навчатися та працювати за обраною робітничою професією (вказати професію) може»; У довідці обов’язково вказується інвалідизуючий діагноз і діагнози супутніх захворювань, сформульовані згідно з класифікацією, затвердженою МОЗ України;
- виписку з особової амбулаторної картки стосовно динаміки інвалідизуючого захворювання за останні 2 роки;
- довідку МСЕК про встановлення групи інвалідності, де зазначено реабілітації потенціал інваліда (копія);
- індивідуальну програму реабілітації, видану МСЕК;
- паспорт (копія);
- дві фотокартки розміром 3х4 см.;
- картку індивідуальної профконсультації клієнта, видану місцевим центром зайнятості (якщо мається);
- гарантійний лист про працевлаштування (якщо мається) від підприємств, організацій, установ, що дає право на переважне зарахування до Центру (якщо мається).
Проходити професійну реабілітацію в Центрі повторно за рахунок державного бюджету інвалід може лише за висновком МСЕК або за власні кошти, юридичних чи фізичних осіб.
Умови забезпечення професійної реабілітації інвалідів в Центрі
1. Інваліди, які проходять профвідбір та професійну реабілітацію в Центрі, забезпечуються безкоштовним харчуванням, проживанням, медикаментами і лікарськими засобами згідно чинного законодавства.
2. Фінансування професійної реабілітації інвалідів у Центрі здійснюється відповідно за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів і Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.
3. Зарахування інвалідів до Центру за рахунок коштів юридичних і фізичних осіб здійснюється на основі контракту.
4. Проїзд інвалідів до Центру для проходження професійної реабілітації і після її завершення у зворотному напрямку, здійснюється за їх власний рахунок.
5. Особам, які виконали вимоги державної кваліфікаційної атестації, після завершення навчання присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» з набутої професії відповідного розряду (категорії) та видається свідоцтво встановленого зразка.
6. Слухачам, які не завершили повного курсу навчання в Центрі, або не опанували навчальну програму, видається довідка встановленого зразка.
7. Працевлаштування інвалідів-випускників Центру здійснюється згідно чинного законодавства.За більш детальною інформацією звертатися до Управління праці та соціального населення Знам'янського міськвиконкому, вул. Жовтнева, 17, кабінет №9, тел. 2-36-78
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 578 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz