Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
П`ятниця, 26.04.2024, 05:10

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2012 » Квітень » 27 » Всесвітній день охорони праці
09:30
Всесвітній день охорони праці
     12     
Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.
Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.
У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.
В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

В рамках Всесвітнього дня охорони праці наказом начальника головного управління праці та соціального захисту населення затверджено склад організаційного комітету з підготовки та проведення заходів з нагоди Дня охорони праці в органах управління та інтернатних закладах системи соціального захисту населення області та план заходів з підготовки та проведення заходів з нагоди Дня охорони праці в рамках Всесвітнього дня охорони праці під девізом „Сприяння охороні праці у „зеленій” економіці” в органах управління та інтернатних закладах системи соціального захисту населення області.
Аналогічна робота проведена в управлінні праці та соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому.


ЗВЕРНЕННЯ
Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2012 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні у рамках Всесвітнього дня охорони праці до місцевих органів виконавчої влади, об’єднань роботодавців,
профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників
підприємств, установ, організацій області

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

За даними теруправління Держгірпромнагляду у Кіровоградській області у 2011 році загальна кількість нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, порівняно з минулим роком зменшилась на 3 потерпілих (на підприємствах області у 2011 році травмовано 141 особу, у 2010 році – 144 особи), а кількість нещасних випадків із смертельним наслідком, пов’язаних із виробництвом, порівняно з минулим роком збільшилась на 3 нещасних випадки(на підприємствах області у 2011 році смертельно травмовано 9 осіб, у 2010 – 6 осіб). Такий стан справ потребує посилення уваги до охорони праці державних органів, об’єднань роботодавців, громадського контролю професійних спілок.
Відповідно до рекомендацій МОП у 2012 році Всесвітній день охорони праці проводиться під девізом: „Сприяння охороні праці у „зеленій” економіці”.
Закликаємо всіх роботодавців проаналізувати та переглянути організацію діяльності своїх підприємств та організацій стосовно втілення принципів «зеленої економіки», вжити заходів з підвищення рівня безпеки та поліпшення умов праці працівників, у тому числі і на малих підприємствах, що дасть можливість забезпечити гідне життя не тільки нам, але і нашим нащадкам.
У рамках підготовки до Дня охорони праці Організаційним комітетом схвалено План заходів, яким передбачено проведення на регіональному рівні комплексу акцій. Ці заходи спрямовано на привернення уваги громадськості до масштабів проблем на виробництві, а також до того, яким чином створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню рівня щорічної смертності та травматизму.
Організаційний комітет звертається до місцевих органів виконавчої влади, об'єднань підприємців і роботодавців, профспілкових організацій усіх рівнів, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, керівників підприємств із проханням активно долучитися до цієї роботи та гідно відзначити у квітні 2012 року День охорони праці на кожному підприємстві, у кожній установі, організації.
Оргкомітет пропонує вшанувати пам'ять працівників, які загинули на виробництві, відвідати сім'ї потерпілих, винайти можливості для надання їм допомоги з вирішення матеріальних, соціально-побутових та інших проблем.

Організаційний комітет



 
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 654 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz