Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
П`ятниця, 26.04.2024, 11:43

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2018 » Липень » 24 » Про зарахування стажу священнослужителям та особам, які працюють в релігійних організаціях
11:50
Про зарахування стажу священнослужителям та особам, які працюють в релігійних організаціях
      
12    Відповідно до статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» страховий стаж обчислюється територіальними органами Пенсійного фонду відповідно до вимог цього Закону за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, а за періоди до впровадження системи персоніфікованого обліку (до 01.01.2004 р.) – на підставі документів та в порядку, визначеному законодавством, що діяло до набрання чинності цим Законом.
     Періоди трудової діяльності та інші періоди, що враховувалися до стажу роботи для призначення пенсії до набрання чинності цим Законом, зараховуються до страхового стажу в порядку і на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше.
       Згідно статтею 56 Закону України «Про пенсійне забезпечення» до стажу роботи зараховується робота, виконувана на підставі трудового договору на підприємствах, в установах, організаціях і кооперативах, незалежно від використовуваних форм власності та господарювання. До стажу роботи зараховується також будь-яка інша робота, на якій працівник підлягав державному соціальному страхуванню, або за умови сплати страхових внесків.
      Згідно із нормативно-правовими актами, релігійні організації, їх підприємства і заклади зобов’язані зареєструватись у Пенсійному фонді України як платники внесків, вносити до Пенсійного фонду України відрахування на державне соціальне страхування у порядку і розмірах, визначених для громадських організацій, їх підприємств і установ.
       Статтею 28 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» визначено, що громадяни, які працюють у релігійних організаціях, створених ними підприємствах, закладах на умовах трудового договору, а також священнослужителі, церковнослужителі та особи, які працюють у релігійних організаціях на виборних посадах, підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню на умовах і в порядку, встановлених законодавством про загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
          Релігійні організації, їх підприємства та заклади, а у випадках, передбачених законом, також і працівники цих організацій, підприємств, закладів сплачують страхові внески до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фонду соціального страхування України, а також збір на обов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України в порядку і розмірах, установлених законодавством.
        Усім громадянам, які працюють у релігійних організаціях, їх підприємствах і закладах, пенсія призначається і виплачується на загальних підставах відповідно до законодавства.


Заступник начальника головного
управління Пенсійного фонду
України в Кіровоградській області                                                                             Юрій Шарпінський
Переглядів: 351 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz