Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
П`ятниця, 03.05.2024, 23:23

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2012 » Жовтень » 14 » Про відзначення в місті Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана
10:47
Про відзначення в місті Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана
    
12      1 жовтня з приходом золотої осені в нашій державі відзначається день осені життя – Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана. Це слушна нагода ще пильніше поглянути на проблеми літніх людей, ще раз засвідчити всенародну повагу ветеранам війни і праці, нашим батькам і матерям, старшим друзям, за чиїми плечима – нелегкі життєві дороги.
З цією метою розпорядженням міського голови „Про відзначення в місті 1 жовтня - Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана” був утворений організаційний комітет та затверджені заходи щодо підготовки та відзначення в місті зазначеної дати. Очолив оргкомітет перший заступник міського голови В.Джулай. До його складу увійшли представники управління праці та соцзахисту населення, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), відділів освіти, культури та туризму, оргвідділу, управління ПФУ в м. Знам'янка та Знам'янському районі, міських організацій ветеранів України та Товариства Червоного Хреста України, редакції газети "Знам'янські вісті", ради ветеранів залізниці, міської Спілки підприємців міста.
Керівникам та головам первинних ветеранських організацій 72-х підприємств, установ та організацій міста направлені листи-звернення за підписом міського голови щодо організації вшанування ветеранів, надання їм посильної допомоги, проведення урочистих зборів у трудових колективах. З метою надання адресної допомоги найбільш потребуючим ветеранам міста також були залучені керівники підприємницьких структур міста та депутатський корпус міської ради. Ними надані побутова техніка, продуктові набори, сувеніри, подарунки, які були вручені ветеранам - щасливчикам лотереї „Щасливе місце в залі”, що була проведена у міському Палаці культури 29 вересня 2012 року після святкового концерту. Серед тих, хто не залишився осторонь, слід відзначити: голову міської Спілки підприємців С.Кліпацького, заступників голови міської Спілки підприємців В.Білана, В.Олійника (магазин "Фуршет"), І.Савельєва, секретаря міської Спілки підприємців І.Усаченко, керуючого справами міської Спілки підприємців А.Ткаченка, приватних підприємців С.Іваненко (магазин "Імперія"), О.Аністратенко, Н.Матвієнко, І.Литвина (магазин "1001 дрібниця"), О.Луца (депутат міської ради), В.Романа, О.Філоненко, В.Супрунова, О.Слюсара, О.Куцова, М.Єрохіна, О.Суворова, О.Плахотнікову (магазин "Одеса"), О.Філоненко (магазин "Словяночка").

На сьогоднішній день в управлінні Пенсійного фонду України в Знам'янка та Знам'янському районі обліковується по місту більше 10 тисяч отримувачів пенсій, переважна більшість яких - ветерани, люди поважного віку. Управлінням ПФУ забезпечене неухильне виконання соціальних ініціатив Президента України в частині своєчасного призначення, перерахунку та виплати пенсій, надання допомоги в отриманні документів, необхідних для реалізації права громадян на пенсійне забезпечення, проведення широкої роз’яснювальної роботи відносно питань пенсійного реформування.

Усім, звичайно, хочеться, щоб осінні дні були погожими та теплими, так і осінь свого життя кожна людина прагне провести в теплі родинного затишку, оточена піклуванням та любов’ю рідних і близьких. На жаль, однією з найбільших проблем людей похилого віку є самотність та потреба в сторонній допомозі. Турбота про таких людей – один із пріоритетних напрямків роботи територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).
Спеціалістами управління праці та соцзахисту населення, територіального центру спільно з представниками міської Організації ветеранів України проведені обстеження матеріально-побутових умов проживання потребуючих сторонньої допомоги пенсіонерів, інвалідів, самотніх непрацездатних громадян для надання їм соціально-побутової допомоги вдома. З числа обстежених – 40 осіб прийняті на надомне обслуговування територіальним центром.
На протязі 9 місяців поточного року терцентр надав певний перелік соціальних послуг 1627 самотнім ветеранам, інвалідам, малозабезпеченим, іншим громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги на платній та безоплатній основі.
При територіальному центрі функціонує служба „соціального таксі”, якою протягом поточного року виконано 134 замовлення від ветеранів та інвалідів міста, а саме: безкоштовна доставка їх до медичних закладів міста і області, протезного цеху, Кіровоградського обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни, ЛТЕКів тощо.
Традиційно, напередодні Дня ветерана, у терцентрі проводився конкурс „Найкраща оселя підопічного”, у якому переможці визначалися за станом упорядкування житлових приміщень, присадибних ділянок, проведенням поточних ремонтів тощо. За результатами конкурсу переможці отримали пам'ятні подарунки від керівництва терцентру та міської Організації ветеранів України.

Управлінням праці та соціального захисту населення забезпечена своєчасна виплата компенсацій інвалідам війни на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів і на транспортне обслуговування, за невикористане санаторно-курортне лікування. Станом на 01.10.2012 року виплачено компенсацій за невикористане санаторно-курортне лікування 41 інваліду на суму 11,8 тис. грн., на автопослуги, бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів - 86 інвалідам та на суму 15,0 тис. грн. Протягом звітного періоду в санаторно-курортних закладах України оздоровлено 43 особи, з них - 4 особи в Знам’янській обласній бальнеологічній лікарні Кіровоградської обласної ради. Проліковано в Кіровоградському обласному госпіталі для інвалідів Вітчизняної війни 68 ветеранів війни. Постійно проводиться робота по забезпеченню протезно-ортопедичними виробами, засобами пересування та реабілітації. З початку року видано 30 інвалідних візків, 65 протезно-ортопедичних виробів, 33 інших засоби пересування, особистої гігієни та спілкування.
Протягом 9 місяців поточного року на лікування та вирішення соціально-побутових питань з міського бюджету надана матеріальна допомога 61 ветерану на суму 5770,00 грн., депутатами обласної ради – 19 ветеранам на суму 2837,00 грн. Спільними зусиллями керівництва Одеської залізниці, депутатів Кіровоградської обласної ради Кліпацького С.В. та Джулая В.О., голови Кіровоградської облдержадміністрації Ларіна С.М., народного депутата України Єдіна О.Й. зібрана необхідна сума для проведення складної операції на серці та на післяопераційну реабілітацію ветерана нашого міста - інваліда Великої Вітчизняної війни.
Станом на 01.10.2012 року в повному обсязі виконаний безоплатний капітальний ремонт власних житлових будинків і квартир 7 інвалідам Великої Вітчизняної війни, прирівняним до них інвалідам та іншим особам, які мають право на таку пільгу.
В місті проводиться певна робота по забезпеченню за рахунок коштів міського бюджету індивідуальними приладами опалення малозабезпечених сімей та окремих категорій громадян, переважна більшість яких – ветерани міста.

Протягом вересня – жовтня поточного року в освітніх закладах міста триває акція "Три овочі”, в ході якої учні вручають зібрані овочі найбільш нужденним ветеранам міста. Проводяться заходи по вшануванню ветеранів у кожному дошкільному, шкільному навчальному закладі з метою патріотичного виховання підростаючого покоління, шанобливого та гуманного ставлення до ветеранів: тиждень патріотичного виховання „Ветеран живе поруч”, тематичні години спілкування „Похилий вік – осінь людського життя”, „Будьмо милосердними”, „Старість треба поважати”, організовані „трудові десанти” для надання соціально-побутових послуг одиноким непрацездатним громадянам, ветеранам війни та праці. З нагоди свята учні та педагоги загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних закладів освіти відвідали та привітали ветеранів на дому.
В бібліотеках міста також проведені заходи, присвячені Міжнародному дню людей похилого віку та Дню ветерана: перегляд газетних статей „Пенсійне завтра – формується сьогодні”; години доброти „Вам на скроні лягла сивина”, милосердя „Сивочолі роки”, моралі „Життєвий листопад”; бесіда „Скрасити осінь життя милосердям”; книжкові виставки „Якби молодість знала, якби старість могла”, „Вік життю не завада”; святкова зустріч „Роки людині до лиця”.

28.09.2012 року в усіх структурних підрозділах органів виконавчої влади проведений „День відкритих дверей”.
На підприємствах, установах, організаціях міста також вшанували ветеранів – колишніх працівників. Організовані святкові зустрічі, концерти, частуванням солодощами, відвідування вдома, вручення подарунків, надання грошової допомоги тощо.
Проведені святкові зустрічі клубу „Ветеран”, керівництва міськвиконкому з активістами та членами міської Організації ветеранів України по підведенню підсумків спільної роботи та відзначенню грамотами та пам’ятними сувенірами заслужених ветеранів міста, ветеранів, які беруть активну участь у громадському житті міста, ветеранів-активістів міської Організації ветеранів України.
29.09.2012 року під час святкового концерту до ветеранів міста, що були присутні у великому залі міського Палацу культури, зі словами щирих привітань звернулися народний депутат України О.Єдін, міський голова І.Крижановський, голова міської Організації ветеранів України Г.Бабійчук.
Слід зазначити, що в цьому році міська Організація ветеранів України на чолі з її головою Бабійчук Г.О. виборола І місце серед ветеранських організацій Кіровоградської області у щорічному огляді-конкурсі взаємодії ветеранських організацій з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, управліннями праці та соціального захисту населення, територіальними центрами, лікарняними установами щодо соціального захисту людей старшого покоління.
Підведення його підсумків приурочилося до Міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана України.
Вітаємо переможців!  
   
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 1036 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz