Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
Вівторок, 30.04.2024, 17:37

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2014 » Вересень » 16 » Про особливості встановлення статусу учасника бойових дій особам, які беруть участь в проведенні антитерористичної операції
15:23
Про особливості встановлення статусу учасника бойових дій особам, які беруть участь в проведенні антитерористичної операції
      
12  
   06 травня 2014 року набрав чинності Закон України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".
   Надаємо інформацію про ці зміни в редакції Закону від 01.07.2014 року № 1547-VII ( 1547-18 ).
   Згідно з цим законом - учасниками бойових дій визнаються: військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані) та працівники Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, особи рядового, начальницького складу, військовослужбовці, працівники Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції, а також працівники підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення у порядку, встановленому законодавством.
   Порядок надання статусу учасника бойових дій особам, зазначеним вище, категорії таких осіб та терміни їх участі (забезпечення проведення) в антитерористичній операції, а також райони антитерористичної операції визначає Кабінет Міністрів України.
   На виконання цього Закону Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 20 серпня 2014 р. № 413 «Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення».
   Згідно з цим Порядком - статус учасника бойових дій надається: військовослужбовцям (резервістам, військовозобов’язаним) і працівникам Збройних сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, особам рядового й начальницького складу, військовослужбовцям, працівникам МВС, Управління державної охорони, держспецзв’язку, військових формувань, що захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в місцях проведення антитерористичної операції; працівникам підприємств, установ і організацій, які долучалися та брали безпосередню участь в антитерористичній операції в місцях її проведення.
   Райони проведення антитерористичної операції та терміни її проведення визначає Антитерористичний центр при СБУ.
   Рішення про надання статусу учасника бойових дій приймає міжвідомча комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, яку формує Державна служба у справах ветеранів війни й учасників АТО.
    Посвідчення учасника бойових дій і нагрудний знак особам, яким надано статус учасника бойових дій, видаються органами Міноборони, МВС, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Адміністрації Держприкордонслужби, Адміністрації Держспецтрансслужби, Управління державної охорони, Адміністрації Держспецзв’язку, ДСНС, ДПтС, а також органами соціального захисту населення за місцем їх реєстрації.
   З повним текстом постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413 «Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення» можна ознайомитися на сайті управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому (www.zn-upszn.at.ua) у розділі «нормативно – правові акти» або на сайті Верховної Ради України.
   Управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому забезпечує право учасників бойових дій на пільги, компенсації та інші соціальні гарантії, передбачені чинним законодавством України.
   З питань надання пільг, компенсацій, інших соціальних гарантій зазначеній категорії громадян - просимо звертатися до управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому, кабінет №9 (вул. Глібка, 28) або за тел. 2-20-45.
   Начальник управління соціального
захисту населення Знам'янського  
міськвиконкому                                                     Волошина А.М.
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 443 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz