Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
П`ятниця, 26.04.2024, 06:46

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2014 » Травень » 16 » Привітали ветерана з 90-річчям!
09:16
Привітали ветерана з 90-річчям!

    

12  
   Сьогодні відзначає свій поважний ювілей ветеран Великої Вітчизняної війни Петров Іван Семенович. Привітати ювіляра з визначною подією завітали секретар Знам’янської міської ради Адамович Н.А., заступник голови Знам’янської міської громадської організації ветеранів України, голова комітету ветеранів війни і військової служби міської громадської організації ветеранів України Ніколаєв П.А., начальник управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому Волошина А.М.
   Життєвий шлях Івана Семеновича довжиною в 90 років був не з легких.
   20 грудня 1942 року Івана Семеновича забрали на фронт. Потрапив він до гаубичного артилерійського полку. 18-річний хлопець, який щойно закінчив професійно-технічне училище залізничного транспорту, не маючи ніякого досвіду зі зброєю, пішов воювати на фронт – захищати свою Батьківщину. «Було дуже складно, постійно доводилось рити окопи, хотілось їсти та спати, але ворог не чекав, тому потрібно було працювати. Особливо працювали вночі, коли було темно можна було переміщатись з одного місця на друге, переганяти техніку» - згадує Іван Семенович.
    У складі гаубичного артполку 6-го корпусу 1-го Українського фронту Петров І.С. визволяв міста Кременчук, Харків, Ростов на Дону та багато інших міст України, Білорусії, Польщі, Австрії. Іван Семенович дійшов до самої Німеччини, де зустрів Велику ПЕРЕМОГУ.
    Після розгрому фашистської Німеччини Іван Семенович брав участь у боях на Далекому Сході у розгромі Квантунської армії Японії, отримав поранення, осколок потрапив прямо в голову, де і дотепер залишився шрам, який не дає забути про ті страшні часи.
    За проявлені мужність і героїзм у період Великої Вітчизняної війни ветеран нагороджений орденами Вітчизняної війни ІI ступеня, Червоної Зірки, «За мужність» ІІІ ступеня, медалями «За відвагу»,„За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.”, "За перемогу над Японією", Жукова, „За бойові заслуги” та іншими ювілейними медалями.
    До 1949 року Іван Семенович проходив військову службу командиром 17-ї Південно-Сахалінської прикордонної застави.
    Після демобілізації ветеран 23 роки пропрацював в лавах міліції, після виходу на пенсію - водієм автобуса в Знам’янському АТП-10036. За бездоганну працю він отримав орден «Відмінник міліції».
    В його пам’яті залишилось ще багато спогадів про той страшний час, вони і досі крають серце шанованого ветерана.
    Не дивлячись на свій поважний вік, Іван Семенович займає активну громадську позицію. Він є членом «Ради старійшин» і членом комітету ветеранів України, проводить зустрічі з молоддю.
    Напередодні Дня Перемоги, 7 травня 2014 року, нагороджений Почесною грамотою Кіровоградської обласної ради.
    Вітаючи Івана Семеновича з ювілейним днем народження, начальник управління соцзахисту населення Волошина А.М. висловила побажання від імені міської влади, громадської організації ветеранів України: “Ви є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню. Дай Вам Бог ще багато світлих днів і щасливих років, сімейного затишку та щирої любові рідних і близьких”.
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 478 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz