Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
Четвер, 18.04.2024, 23:09

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2020 » Серпень » 10 » НОВИНИ ЗАКОНОДАВСТВА З ПИТАНЬ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ
12:37
НОВИНИ ЗАКОНОДАВСТВА З ПИТАНЬ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ
      
12   Останнім часом відбулися значні зміни у чинному законодавстві України з питань соціального захисту населення.
    Стисло окреслимо деякі з них.

    Припинення виплати допомоги на дітей ФОПам
    За інформацією Міністерства соціальної політики України з квітня по липень цього року 83 тисячі фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до І та ІІ групи платників єдиного податку, отримали 554 млн. грн. державної допомоги на понад 107 тисяч дітей віком до 10 років.
    Послаблення карантинних обмежень дало змогу більшості фізичних осіб-підприємців відновити свою діяльність. Тому, Кабінет Міністрів України відповідною постановою №641 від 22 липня прийняв рішення припинити виплати тимчасової допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям з вересня цього року.

Деякі питання виплати державної соціальної допомоги
      Міністерство соціальної політики України розробило низку суттєвих змін для забезпечення доступу до соціальної допомоги громадян та родин, що її потребують. З цією метою прийнята постанова КМУ від 22 липня 2020 року № 632 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги», якою:
1) затверджено новий Порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї для усіх видів державної соціальної допомоги та житлових субсидій;
2) затверджено нову редакцію Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім′ям;
3) впроваджено стимулюючі заходи для виходу малозабезпеченої сім’ї із стану бідності, в складі якої є працездатні непрацюючі особи;
4) запроваджено однакові адресні підходи при наданні допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;
5) удосконалено порядки надання тимчасової державної допомоги на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів та допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім′ях;
6) передбачено перерахунок допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, з 1 січня 2020 року у розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Грошова компенсація замість «бебі-боксів»
       Кабінет Міністрів України запровадив виплату 5 тисяч гривень на одного новонародженого замість «пакунку малюка». Кошти можна буде отримати на спеціальний рахунок у ПриватБанку і використати тільки на придбання товарів для малюка. Цей механізм запрацює з 1 вересня.
         Відповідне рішення 29 липня було прийнято під час засідання Уряду, проте до цього часу ще не оприлюднене.
       03 березня 2020 року було прийнято постанову Кабінету Міністрів України №172 „Деякі питання забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою „пакунок малюка”. Відповідно до цієї постанови у 2020 році закупка одноразової натуральної допомоги за рахунок коштів державного бюджету проводиться централізованою закупівельною організацією - державна установа "Професійні закупівлі”. Проте, 30.06.2020 року за результатом розгляду скарг учасників закупівлі, Антимонопольним комітетом України прийнято рішення відмінити процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка”. Для зняття соціальної напруги Мінсоцполітики і було розроблено даний проект урядового рішення про виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги „пакунок малюкаˮ на дітей, які народились у 2020 році, та не були забезпечені цією допомогою.

Одинокі пенсіонери старші за 80 років, які потребують стороннього догляду,
отримають щомісячну допомогу у розмірі 685 грн.
      Рішенням Уряду України від 29 липня 2020 року № 663 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд» встановлено порядок виплати щомісячної державної соціальної допомоги на догляд одиноким пенсіонерам, яким виповнилося 80 та більше років, та за висновком ЛКК потребують постійного стороннього догляду, у розмірі 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (1712 грн. х 40%= 685 грн.).

      Кабінетом Міністрів України внесені зміни до відповідних механізмів надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для:
- дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа;
- деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей;
- деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей.

    За більш детальною інформацією необхідно звертатися до спеціалістів управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому за адресою: м. Знам′янка, вул. Глібка, 28 з дотриманням масочного режиму та обмежувальних заходів в умовах карантину, або ознайомитися на офіційних сайтах Міністерства соціальної політики України, Кабінету Міністрів України.

управління соціального захисту населення
Знам'янського міськвиконкому
Категорія: Новини законодавства | Переглядів: 223 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz