Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
Понеділок, 29.04.2024, 11:33

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2014 » Вересень » 12 » Людмила Денісова: Ніхто з ветеранів війни та учасників бойових дій не залишиться без державної підтримки
10:54
Людмила Денісова: Ніхто з ветеранів війни та учасників бойових дій не залишиться без державної підтримки
      
12  
   В Україні розпочинає роботу Державна служба у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Про це оголосила Міністр соціальної політики Людмила Денісова на брифінгу для ЗМІ, який відбувся сьогодні в Кабінеті Міністрів України. «Ця служба опікуватиметься всіма громадянами, які є ветеранами війни та учасниками бойових дій: ніхто з них не залишиться без державної підтримки», - наголосила Міністр.
   Як повідомила Людмила Денісова, положення про Службу було затверджено Урядом напередодні. Згідно із документом, Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО є центральним органом виконавчої влади України, діяльність якого спрямовується і координується Урядом через Міністра соціальної політики.
   Служба реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, які звільняються, осіб, звільнених з військової служби, та учасників АТО.
   Одним з головних завдань Служби на найближчий час є створення Єдиного реєстру учасників АТО, зазначила Людмила Денісова. За попередніми розрахунками, до реєстру можуть увійти до 50 тисяч осіб.
    Розпорядженням Кабінету Міністрів до сфери управління Служби вже передані 5 центрів соціально-психологічної реабілітації населення (чотири з них в Київській та один в Житомирській областях), які будуть використовуватися для реабілітації учасників АТО.
   Людмила Денісова також представила журналістам керівництво новоствореної служби. За результатами відкритого конкурсу головою Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО призначений Артур Дерев’янко, полковник запасу Збройних Сил України, учасник бойових дій в Афганістані та миротворчих місій ООН. Брав участь в антитерористичній операції в якості інструктора добровольчих батальйонів, до призначення на посаду голови Служби працював радником голови Київської обласної державної адміністрації з питань внутрішньої політики та взаємодії з підрозділами АТО. Першим заступником голови Служби призначена Любов Яковлева, яка до цього часу працювала на посаді директора Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації.
   Як зазначив Артур Дерев’янко, керівництво Служби докладе максимум зусиль, «щоб люди, які звертатимуться за допомогою, безпосередньо учасники АТО, сім’ї загиблих, відчували, що держава про них турбується».
   В найближчих планах – створення територіальних відділень, в яких громадяни зможуть отримувати допомогу за принципом «єдиного вікна». «Наше завдання полягає в тому, щоб люди, які ризикували життям заради України, отримали всі соціальні гарантії и почувалися захищеними.
   З цією метою ми будемо залучати до співпраці всі зацікавлені міністерства та відомства, а також громадські організації,» - наголосила Любов Яковлева.
   Додатково:
  Служба є правонаступником та створена на базі Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України. Її гранична чисельність - 67 працівників, адреса: м. Київ, Музейний провулок, 12.
    Державна служба з питань інвалідів та ветеранів ліквідована рішенням Кабінету Міністрів України. Її функції із захисту інвалідів (які отримали інвалідність не в ході бойових дій) та ветеранів праці перейдуть до Міністерства соціальної політики, а новостворена Державна служба з питань ветеранів війни та учасників АТО буде опікуватися виключно цими категоріями громадян.
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 372 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz