Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
Субота, 20.04.2024, 03:16

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2014 » Квітень » 24 » Зустріч Міського голови Крижановського І.Б. з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
15:38
Зустріч Міського голови Крижановського І.Б. з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 

    

12  
  Міський голова Ігор Борисович Крижановський 23 квітня провів зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та громадянами, постраждалими внаслідок цієї катастрофи.
  На зустріч були запрошені представники відділів та підрозділів міськвиконкому та інших служб міста, що займаються вирішенням проблемних питань цієї категорії громадян, а саме: начальник управління соціального захисту населення Волошина Алла Миколаївна, начальник юридичного відділу міськвиконкому Данільченко Юрій Володимирович, начальник управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Лаптєва Любов Олександрівна, начальник управління Пенсійного фонду України у м. Знам'янці та Знам'янському районі Суслов Леонід Григорович, інші спеціалісти міськвиконкому, управлінь соціального захисту населення, ПФУ у м. Знам'янці та Знам'янському районі, фахівці лікарняних закладів міста. У зустрічі приймали участь секретар міської ради Адамович Надія Анатоліївна та керуюча справами міськвиконкому Меренкова Лілія Іванівна.
   Зустріч відбулася у рамках 28-х роковин чорнобильської катастрофи, яка у 1986 році сколихнула не лише Україну, а й увесь світ. Щороку 26 квітня Україна згадує тих, хто ціною власного здоров'я, а часом і життя, протистояв страшному лиху. Серед усіх трагедій, яких зазнало людство, аварія на ЧАЕС не має аналогів за масштабами забруднення навколишнього середовища та негативного впливу на здоров'я людей. Її наслідки не дають спокою людству і до сьогодні. Час від часу вона нагадує про себе. Покидають життя чоловіки, які перші стали на боротьбу із бідою. Дружини залишаються вдовами, діти – напівсиротами. Катастрофа на Чорнобильській АЕС залишила значний відбиток на долях багатьох людей.
   Цей день є ще однією нагодою для всіх проаналізувати що зроблено і що ще потрібно зробити для забезпечення повноцінного життя ліквідаторів аварії та потерпілих, долю яких так чи інакше скалічив Чорнобиль та нагадати всім про обов’язок перед такими людьми. Не дивлячись на складну ситуацію в країні, соціальний захист саме цієї категорії громадян залишається одним із найважливіших напрямків діяльності керівництва нашої держави.  
  Як повідомила начальник УСЗН Волошина А.М. на обліку в управлінні перебуває 356 громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Відповідно до чинного законодавства вищезазначеним громадянам надається загалом більше 40 видів допомог, пільг, компенсацій, реалізація яких здійснюється за рахунок коштів державного та обласного бюджетів. Алла Миколаївна окремо зупинилася на санаторно-курортному лікуванні і оздоровленні чорнобильців міста, зосередивши увагу присутніх на тих проблемних питаннях, які існують у цьому напрямку роботи.
   Данільчнко Ю.В. розповів присутнім про стан ведення квартирного обліку для поліпшення житлових умов чорнобильців.
   Детальнішу інформацію з питань медичного забезпечення учасників ліквідації чорнобильської катастрофи надали фахівці лікарняних закладів міста.
   Про стан пенсійного забезпечення проінформувала заступник начальника управління Пенсійного фонду України у м. Знам'янці та Знам'янському районі Н.Кучер.
   Вона роз’яснила також ситуацію з пенсійними виплатами чорнобильцям за рішеннями судів. Основна причина такої ситуації – суперечності у нормативно-правовій базі, що регулює питання пенсійного забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. На даний час виплата за судовими рішеннями не здійснюється у зв’язку з відсутністю фінансування з державного бюджету.
   Це питання, як і ряд інших, викликали досить жваві та емоційні обговорення з боку присутніх на зустрічі чорнобильців.
   Звертаючись до чорнобильців міський голова Ігор Крижановський зазначив: "Звичайно, ми знаємо, що є багато проблем, з якими сьогодні стикаються чорнобильці. Лише спільними зусиллями ми зможемо привернути увагу держави до вирішення нагальних потреб чорнобильців".
    Очільник міста подякував присутнім за розуміння та підтримку та запевнив, що влада і надалі буде підтримувати тісні стосунки із громадською організацією чорнобильців нашого міста з метою покращення співпраці та підвищення її ефективності. Ігор Борисович запросив усіх присутніх взяти участь у міських заходах, присвячених 28-м роковинам Чорнобильської катастрофи.
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 417 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz