Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
П`ятниця, 29.03.2024, 09:35

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2020 » Липень » 15 » Засідання комісії по формуванню пропозицій стосовно призначення грошової компенсації для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт
13:38
Засідання комісії по формуванню пропозицій стосовно призначення грошової компенсації для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт
       
12   Під головуванням першого заступника міського голови Валентини ЗАГОРОДНЬОЇ відбулося засідання комісії по формуванню пропозицій стосовно призначення грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.
    Напередодні члени комісії обстежили два об′єкти на придатність їх для проживання, які обрали для себе категорійні діти – будинки, розташовані у містах Знам′янці та Новоукраїнці.
    Члени комісії розглянули документи, фотоматеріали та погодили обрані житлові приміщення двом дітям, позбавленим батьківського піклування, кошти на придбання яких розміщені на спеціальних рахунках з особливим режимом використання.
    Нагадаємо, що наприкінці червня 2019 року уряд України вніс зміни до свого рішення та затвердив новий Порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. У 2019 році місто Знам′янка отримало субвенцію з державного бюджету на 5-х категорійних дітей, які перебували на квартирному обліку при виконавчому комітеті Знам′янської міської ради, і мали на це право.
    До кінця 2019 року можливістю придбати власне житло скористалися три дитини. Відповідно до чинного законодавства діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа, мають право скористатися можливістю вибору та придбання житла за рахунок коштів грошової компенсації протягом року з моменту перерахування коштів на спецрахунок, відкритий в уповноваженому банку.
    Начальник управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому Алла ВОЛОШИНА ознайомила присутніх з результатами селекторної наради Міністерства соціальної політики України з обласними та Київською міською державними адміністраціями, яка відбулася 8 липня 2020 року, з метою обговорення питання реалізації у 2020 році субвенції на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, кошти на яку в розмірі 795384,3 тис. грн. передбачено Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», та порядок використання яких, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 515, яка вступила в дію з 27 червня 2020 року.
   Алла ВОЛОШИНА озвучила основні зміни, внесені до Порядку та умов надання субвенції у 2020 році.
   Зокрема:
- розширюються повноваження регіональної комісії, а саме: формування регіонального загального списку дітей відповідно до дати взяття на квартирний облік місцевими органами виконавчої влади. Тобто місцеві комісії мають подати регіональній комісії списки дітей, які перебувають на квартирному обліку, віком до 23 років включно. А регіональна комісія має лише на підставі поданих списків скласти загальнообласний список, що зробить процедуру формування списків прозорою і дозволить запобігти порушенню прав дітей на отримання житла;
- право на отримання житла за рахунок субвенції або грошової компенсації відповідно до нових Порядку та умов за власним вибором мають діти віком від 16 до 23 років у порядку черговості взяття на квартирний облік, у тому числі діти, які досягли 23-річного віку протягом поточного бюджетного року незалежно від дати досягнення віку протягом року;
- обов’язковою умовою надання компенсації дитині для придбання житла цього року є забезпечення центром соціальних служб соціального супроводу дітей, яким призначено грошову компенсацію на придбання житла, зокрема надання допомоги у відкритті спеціального рахунка, надання соціальної послуги консультування щодо вибору житла та оформлення права власності на нього; - визначено, що дитина може купувати житло в будь-якій адміністративно-територіальній одиниці.
Категорія: Постійні комісії | Переглядів: 232 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz