Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
П`ятниця, 29.03.2024, 14:14

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2018 » Червень » 23 » За що можуть позбавити субсидії з 1 травня 2018 року?
11:48
За що можуть позбавити субсидії з 1 травня 2018 року?
      12   27 квітня поточного року Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні затвердив зміни в програму субсидування. Із 1 травня субсидії не зможуть отримувати сім'ї, що мають автомобіль, якому не більше ніж п'ять років, квартиру площею понад 120 м² або будинок понад 200 м². Безробітним доведеться реєструватися в центрі зайнятості, а тим, хто здає нерухомість в оренду, – декларувати дохід від неї.

  Управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому роз′яснює про деякі нововведення.
Навіщо систему зробили жорсткішою?
    У Кабінеті Міністрів України зазначають, що систему надання житлових субсидій необхідно вдосконалювати "в бік збільшення адресності". Ці нововведення зменшать кількість зловживань. Ті, хто справді потребуватиме допомоги, її отримуватимуть і надалі. Натомість люди, які просто приховують свої статки, не зможуть користуватися цією програмою.
   Новий порядок ухвалили в межах підготовки до монетизації субсидій. Після введення цієї програми українці отримуватимуть субсидії "живими грошима". Кошти, заощаджені завдяки дбайливому споживанню ресурсів, можна буде залишати собі. Із цієї причини монетизація субсидій стане додатковим стимулом до енергоефективності.
   Планують, що монетизацію субсидій буде реалізовано під час наступного опалювального сезону.

Що змінюється з 1 травня?
     • Власники нерухомості, які здають її в оренду, тепер мають указувати в деклараціях відповідні доходи. Для цього в документах з'явилася нова графа: "Інші доходи".
     • Субсидії більше не зможуть отримувати сім'ї, які мають транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п'яти років. Винятки: мопеди і машини, надані державою (органом соціального захисту населення).
      • Введено обмеження на житлову площу: сім'ї, які живуть у квартирах площею понад 120 м² або в будинку площею понад 200 м², більше не отримають субсидій. Це правило не поширюється на прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.
      • Безробітним українцям для збереження субсидій потрібно стати на облік у центр зайнятості. Органи соцзахисту тепер будуть вважати, що людина працездатного віку, яка декларує нульовий дохід і не реєструється у центрі зайнятості, отримує щомісячний дохід у розмірі трьох прожиткових мінімумів (5286 грн.).
        • Соціальну норму на газове опалення знижено з 5 до 4,5 м³ на 1 м² площі. Для електроопалення норму зменшено з 51 до 30 кВт/год на 1 м². Під час оформлення субсидії на наднормативну житлову площу норму можна збільшити максимум на 30%.
      • Внутрішньо переміщені особи зможуть оформити субсидію без договору про оренду житла – тільки на підставі заяви та декларації, вказавши склад домогосподарства. Ця заява "стане приводом для обстеження матеріально-побутових умов", а акт про обстеження – підставою для призначення субсидії.
      • Громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця сплачувати обов′язкову частку платежу незалежно від обсягу спожитих послуг. У разі несплати обов′язкової частки плати надання субсидії припиняється за поданням організацій – надавачів послуг.

Чи потрібно переоформлювати субсидію?

     За даними управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому, 30–35% нинішніх субсидіантів державну допомогу буде перепризначено в автоматичному режимі. Решті 65–70% знадобиться переоформлення.
      До другої категорії належать:
- внутрішньо переміщені особи;
- сім'ї, де є непрацевлаштовані громадяни працездатного віку з нульовим доходом (або доходом меншим за мінімальну зарплату);
- сім'ї, яким призначили субсидію не на всіх зареєстрованих осіб, а на тих, хто фактично проживає у приміщенні;
- сім'ї, які станом на травень 2018 р. мали більше ніж двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги.

      Цим людям просто потрібно звернутися в управління соцзахисту населення за адресою: м. Знам′янка, вул. Глібка, 28, і подати пакет документів – заяву та декларацію, – щоб визначити право на субсидію. Нові форми заяви та декларації можна роздрукувати з веб-сайту управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому: http://zn-upszn.at.ua, вкладка «Житлові субсидії», або отримати безпосередньо у спеціалістів управління під час прийому.
     Наразі триває прийом заяв від отримувачів житлової субсидії на повернення частини невикористаної суми субсидії, що в еквіваленті не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт електричної енергії (для тих, хто для опалення використовував електроенергію).
    Заявники мають можливість звернутися до управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому за адресами: м. Знам’янка вул. Глібка, 28 або вул. Михайла Грушевського, 17. При собі мати паспорт, ідентифікаційний код, номер розрахункового рахунку банківської установи.
   Граничний термін подання заяв – 31 серпня поточного року. Наголошуємо – економія виплачується лише за особистим письмовим зверненням отримувача житлової субсидії і лише через особові рахунки в банківських установах!


Начальник УСЗН А.Волошина
Категорія: Новини законодавства | Переглядів: 405 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz