Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
Середа, 24.04.2024, 03:28

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2011 » Грудень » 5 » Про виконання заходів щодо відзначення в містя Міжнародного дня інвалідів
15:12
Про виконання заходів щодо відзначення в містя Міжнародного дня інвалідів
 
12      
     11.11.2011 року першим заступником міського голови затверджені відповідні заходи по відзначенню в місті Знам’янці 3 грудня - Міжнародного дня інвалідів.

Як і передбачалось запланованими заходами, в інтернатних закладах міста для підопічних проведені тематичні бесіди «Людині з особливими потребами – особлива увага», організовані зустрічі з представниками міської влади, святкові обіди, концертні програми за участю самодіяльних та художніх колективів міського Палацу культури, вихованців музичної школи, Будинку дитячої та юнацької творчості. Для учнів спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату проведений XVII міський Тиждень Дружби під назвою «Повір у себе», в рамках якого організовані: спортивні змагання «Веселі старти», фотовиставка «Чудова країна дитинства», засідання клубу «Україночка», онлайн-мандрівка «Онляндія – безпечна WEB-країна», дискотека та ігрова програма.

На базі міських бібліотек та в загальноосвітніх закладах міста проведені: уроки милосердя «Не будь байдужим до страждань», «Для чого живе людина?», «Дивись на нас, як на рівних», виховні години «Милосердя і доброта», «Толерантність», «В ім‘я добра і милосердя», «Доброта», інформаційні години «Рівні права, рівні можливості». В загальноосвітніх закладах міста постійно проводиться просвітницька робота серед батьків під час батьківських зборів та індивідуальних бесід щодо створення сприятливих умов навчання, виховання дітей-інвалідів.

З метою підвищення ефективності соціального захисту осіб з інвалідністю, забезпечення надання якісних та результативних соціальних послуг зі сприяння працевлаштуванню інвалідів, вдосконалення взаємодії з роботодавцями та партнерськими організаціями, які опікуються проблемами інвалідів, у період з 3 листопада по 3 грудня 2011 року в міськрайонному центрі зайнятості проведений Місячник сприяння зайнятості осіб з інвалідністю «Життя без обмежень». В рамках Місячника проведені наступні заходи:

  • засідання круглого столу «Підведення підсумків проведення апробації Моделі працевлаштування та забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю»;

  • тренінги «Розвиток комунікативних навичок», «Формування навичок впевненої поведінки» та «Ярмарок вакансій» для інвалідів, які виявили бажання працювати;

  • семінари для роботодавців та інвалідів «Ефективне працевлаштування спеціалістів, професіоналів з числа осіб з інвалідністю», «Знайдемо роботу разом»;

  • у спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті: профорієнтаційний урок «Реальне трудове життя»; відеопрезентація робітничих професій; вікторина знавців професій; конкурс малюнків «Світ професій очима дітей».

За звітний період за даними МРЦЗ працевлаштовано 53 особи з обмеженими фізичними можливостями, в тому числі 28 – на підприємства залізничного транспорту.

Згідно з міськими заходами 22.11.2011 року представниками міської влади та Ради міської організації ветеранів України в лікарняних закладах міста проведений огляд палат для ветеранів Великої Вітчизняної війни по їх належному оснащенню та облаштуванню.

Протягом поточного року в санаторно-курортних закладах України оздоровлено 25 інвалідів за профілями захворювання, проліковано в обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни – 9 осіб даної категорії. Виплачено компенсацій: за невикористане санаторно-курортне лікування 2 інвалідам загального захворювання на суму 0,3 тис. грн. та 9 інвалідам Великої Вітчизняної війни на суму 2,6 тис. грн.; на автопослуги, бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів - 82 інвалідам на суму 14,3 тис. грн. Видані направлення на забезпечення протезно-ортопедичними виробами 80 потребуючим інвалідам; забезпечено технічними та іншими засобами реабілітації 128 інвалідів. Надана одноразова матеріальна допомога 84 інвалідам на суму 11,3 тис. грн. з бюджетів усіх рівнів. Державну соціальну допомогу дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства І-ІІІ груп отримали 273 особи на загальну суму 2568,4 тис. грн., допомогу по догляду за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу – 4 особи на суму 2,9 тис. грн., компенсацію непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги - 46 заявникам на суму 36,2 тис. грн.

В поточному році 5 інвалідам Великої Вітчизняної війни та прирівняним до них інвалідам виконані безоплатні капітальні ремонти житла в повному обсязі на загальну суму 35,3 тис. грн., до кінця поточного року заплановано виконати ремонти ще 3 інвалідам. Встановлений телефонний зв‘язок 4 інвалідам міста на загальну суму 620 грн.

В територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) функціонує три відділення: соціальної допомоги вдома; організації надання адресної натуральної та грошової допомоги; соціально-побутової адаптації. Протягом 10 місяців поточного року 1619 самотнім непрацездатним громадянам, інвалідам, малозабезпеченим та іншим громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, був наданий комплекс найрізноманітніших життєво-необхідних послуг: допомога при оформленні документів для нарахування субсидій, придбання і доставка продуктів харчування та медикаментів, прибирання житла, прання, послуги перукаря, швачки, взуттьовика тощо. З лютого 2011 року в терцентрі надається новий вид соціальних послуг - «соціальне таксі», яким вже скористалися 45 пенсіонерів, інвалідів, які не здатні самостійно пересуватись або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків та інших засобів пересування. «Соціальним таксі» здійснюється безкоштовна доставка до медичних закладів міста та області, протезного цеху, госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни, ЛТЕКів тощо.

1 грудня 2011 року у приміщенні територіального центру відбулась зустріч «В колі друзів» інвалідів міста, інвалідів – підопічних територіального центру з представниками органів місцевої влади, управління праці соціального захисту населення, Ради міської організації ветеранів України, міської організації Червоного Хреста України, територіального центру, міського краєзнавчого музею. Були представлені роботи інвалідів гуртка «Калинонька» відділення соціально-побутової адаптації терцентру (вишиті рушники, картини тощо), виставка фоторобіт студентки мистецького факультету Кіровоградського педагогічного університету ім. В.Винниченка інваліда І групи з дитинства Анастасії Шкоди. Для всіх присутніх організований солодкий стіл з концертною програмою. Інвалідам - підопічним територіального центру були вручені продуктові набори та медикаменти, які надали приватні підприємці міста. Інвалідів, які за станом здоров’я не приймали участі у міських заходах, представники міської влади, селищної ради, управління праці та соціального захисту населення, територіального центру, Ради міської організації ветеранів України відвідали вдома.

2 грудня поточного року в усіх структурних підрозділах органів виконавчої влади проведений «День відкритих дверей» для інвалідів міста всіх категорій.

Хід виконання міських заходів постійно висвітлювався на сторінках міської газети «Знам’янські вісті» та на web-сайтах Знам’янської міської ради і управління праці та соціального захисту населення.

Категорія: Організаційні заходи | Переглядів: 1215 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz