Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
Вівторок, 19.03.2024, 06:24

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2011 » Листопад » 1 » Порядок та стан оформлення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг
21:25
Порядок та стан оформлення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг
 
12     Офіційний веб-сайт Кіровогадської облдержадміністрації повідомляє.
Під час прес-конференції на тему: «Порядок та стан оформлення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг»повідомила заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Линченко
 Вона зазначила, що за 9 місяців нинішнього року субсидію на житлово-комунальні послуги було надано 47,6 тис. сім’ям, або 11,1% сімей області на суму 25,8 млн. грн., що у 2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Протягом жовтня нинішнього року за призначенням субсидії на житлово-комунальні послуги на опалювальний період звернулось 16,5 тис. сімей області (3,9% сімей області). Вже призначено субсидію майже 10,0 тис. сімей (60,6% від тих, хто звернувся). Субсидія на тверде паливо та скраплений газ нарахована 19,9 тис. сім’ям на суму 12,6 млн. грн.
Як зазначила Валентина Линченко, з метою допомогти сім’ям, особливо малозабезпеченим, за останні роки було суттєво спрощено порядок надання житлової субсидії. Прийняті зміни нададуть можливість ще більшій кількості громадян звернутись за адресною допомогою у вигляді житлової субсидії.
Якщо раніше перешкодою для отримання субсидії була наявність у сім’ї автомобілів, то відтепер можна мати 2 автомобілі вітчизняного виробництва, які перебувають в експлуатації 10 років з дня випуску. Не буде перешкодою і наявність іномарки якщо авто перебуває в експлуатації більше 15 років з дня випуску.
Як відзначила Валентина Линченко, також врегульовано питання щодо призначення житлової субсидії сім’ям, у яких тривалий час відсутній член сім’ї (працюють або навчаються в іншому місті, знаходиться на лікуванні, в місцях позбавлення волі). Відтепер субсидія призначатиметься виходячи з числа фактично проживаючих осіб на підставі документів, що посвідчують відсутність зареєстрованого члена сім’ї і за наявності засобів обліку в квартирі (лічильників).
Комісіям при місцевих органах влади дозволено приймати безстрокове рішення при призначенні субсидії на загальну площу житла сім’ям, які складаються з непрацездатних громадян, до зміни обставин, зокрема зміни складу зареєстрованих осіб, їх сімейного стану, працевлаштування. У свою чергу, це нововведення спростить роботу комісій та припинить практику зайвого обстеження домогосподарств.
Відтепер, працездатні громадяни мають платити за житлово-комунальні послуги, у випадку призначення житлової субсидії, 15% від сімейного доходу, а пенсіонери, інваліди та інші непрацездатні – 10% в межах встановлених норм споживання. Також з 1 січня наступного року буде зменшено обов’язкову плату за житлово-комунальні послуги з 15% до 10% сім’ям, які мають дітей до 18 років або інвалідів І-ІІ групи і дохід яких на 1-го члена сім’ї не досягає прожиткового мінімуму.
Валентина Линченко звернулася до жителів області, які отримують житлові субсидії, до більш заощадливого використання житлово-комунальних послуг. – Урядом розроблено механізм призначення субсидій, який сприяє економному споживанню послуг. Якщо сім'я економно споживала газ, воду, електроенергію у період отримання субсидії, при призначенні субсидії на наступний термін розмір її витрат зменшується на 2% за кожні 10% економії. Такий механізм вигідний як сім’ї так і державі, адже заощаджуючи енергоресурси, сім’я зменшує свої витрати на оплату послуг, та відповідно зменшується обсяг бюджетних коштів для надання субсидій, – відзначила Валентина Линченко.
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 728 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz