Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
Середа, 24.04.2024, 23:30

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2018 » Травень » 22 » Перерахунок пенсії без додаткового звернення пенсіонерів щороку з 1 квітня
11:51
Перерахунок пенсії без додаткового звернення пенсіонерів щороку з 1 квітня
      
12           З 1 квітня стартував новий виток пенсійної реформи. Заплановано, що на цьому етапі проведено автоматичний перерахунок пенсій для тих пенсіонерів, які не поспішають за вислугою років на заслужений відпочинок, а продовжують працювати. Нормативний документ, що забезпечує проведення перерахунку пенсій: абзац 5 частини 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Перерахунок пенсій проводиться без додаткового звернення осіб, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати:
- перерахунок пенсії проводиться щорічно з 1 квітня, без звернення пенсіонера, на найбільш вигідних умовах тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на його проведення;
- обчислення страхового стажу, який дає право на перерахунок пенсії, здійснюється не раніше дня, що настає за днем, по який обчислено страховий стаж під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.
        Пенсії перераховані тим пенсіонерам, які працювали останні 2 роки.
       Для українців, які працюють та у яких станом на 1 квітня 2018 року відбулося менше, а ніж 2 роки з моменту досягнення пенсійного віку, перерахунок також відбудеться автоматично.
       Громадянам, які продовжують працювати понад 2 роки після призначення пенсії, в плюс до виплати враховано придбаний страховий стаж і підраховано відсоток відрахувань із зарплати. В разі, якщо ж зарплата стала нижчою за ту, що була до виходу на пенсію, зменшувати пенсійну виплату ніхто не буде.
      Згідно із законом кожні 2 роки у працюючих пенсіонерів зростає страховий стаж, їм повинні робити перерахунок стажу, відповідно і пенсій. Якщо людина працювала 40 років і ще 2 роки, то коефіцієнт буде не 0,40, а 0,42. Якщо у них коефіцієнт заробітку був вищий, ніж той, за яким була призначена пенсія, то збільшать коефіцієнт. Якщо менше, то залишать існуючий. Підвищену пенсію ця категорія громадян отримала вже в квітні, Якщо громадянин пенсійного віку працював не офіційно, то його перерахунок і зовсім не торкнеться
Примітка.
       Дія частини 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» не поширюється на пенсіонерів, яким призначено пенсію за вислугу років на умовах, передбачених Законом України «Про пенсійне забезпечення», та які не досягли віку, встановленого статтею 26 цього Закону.
        Підсумкові пенсійні виплати у кожної людини різні. На суму впливає величезна кількість різноманітних факторів. Величезне значення при нарахуванні пенсійних виплат «грають» і особисті заслуги пенсіонера, наприклад, відпрацьований стаж, рівень середнього заробітку за кілька років, а також співвідношення реальної зарплати і його середнього заробітку.
        Багатьом може здатися, що збільшення соціальних виплат планується грандіозне, але якщо обґрунтувати отриману в результаті суму, то вона виявиться мізерно малою. Інфляція в Україні знову зростає, ціни так швидко змінюються в сторону збільшення, що заробітні плати та соціальні виплати населення просто не встигають їх наздогнати.


Головний спеціаліст з перевірки правильності
призначення (перерахунку) та виплати пенсій. УСЗН Знам’янського міськвиконкому О.Комісарова
Категорія: Новини законодавства | Переглядів: 342 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz