Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
Субота, 20.04.2024, 10:22

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2013 » Жовтень » 7 » Надання житлової субсидії за спрощеним порядком
13:54
Надання житлової субсидії за спрощеним порядком
  

12      Значна кількість населення міста неспроможна сплатити за житлово-комунальні послуги в повному обсязі, натомість держава пропонує громадянам скористатися житловою субсидією за спрощеним порядком.

   У зв’язку з початком з 01.10.2013 року прийому документів на призначення субсидій від населення міста розглянемо основні питання, які виникають при зверненні за житловою субсидією. На питання відповідає начальник відділу прийому громадян та прийняття рішення управління Лень Людмила Петрівна.

1. У якому розмірі надається субсидія?

   Субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, у межах норм споживання з урахуванням пільг, які надаються відповідно до чинного законодавства і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов'язкового відсотка платежу.

2. Що таке обов'язковий відсоток платежу?

   Обов'язковий відсоток платежу - платіж, який родина повинна обов'язково сплачувати для отримання субсидії. Розмір відсотка для родин, які складаються з працездатних осіб становить 15 % від середньомісячного доходу сім'ї за попередні шість місяців, для родин, в яких є діти, інваліди першої або другої групи і середньомісячний сукупний дохід на одного зареєстрованого у житловому приміщенні (будинку) громадянина не перевищує 50 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць та якщо у житловому приміщенні зареєстровані і проживають тільки непрацездатні громадяни, такі сім'ї сплачують 10% від середньомісячного доходу сім'ї за попередні шість місяців. З 1 січня 2012 року сім’ї, до складу яких входять діти або інваліди І-ІІ груп і дохід яких на одну особу не досягає прожиткового мінімуму, сплачують за житлово-комунальні послуги 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу.

3. На яку площу житлового приміщення призначається субсидія?

   Нормативи користування комунальними послугами встановлюються виходячи з 21 кв. метра на наймача і кожного зареєстрованого у житловому приміщенні та додатково 10,5 кв. метра на всіх тут зареєстрованих, а для громадян, які проживають в однокімнатній квартирі, на загальну площу незалежно від розміру квартири. Якщо в житловому приміщенні зареєстровані лише пенсіонери, призначення субсидії на понаднормову площу приміщення розглядається комісією по вирішенню спірних питань з надання житлових субсидій населенню.

4. Кому призначається субсидія?

   Субсидія призначається уповноваженому власнику (співвласнику) житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.

5. На який термін призначається субсидія?

   Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та природного газу (електроенергії), що використовуються для індивідуального опалення, надається на опалювальний період починаючи з місяця звернення за її призначенням. Як виняток, за умови звернення із заявою про призначення субсидії протягом двох місяців з початку опалювального сезону, вона надається на весь опалювальний період. Одночасно нагадуємо, що в літній період також можна скористатися правом на отримання житлової субсидії.

6. Як розраховується субсидія?

   Субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, у тому числі осіб, призваних на строкову військову службу. Кількість осіб визначається на початок місяця, в якому надійшло звернення за призначенням субсидії. У разі коли обсяг споживання води, газу, електроенергії вимірюється індивідуальними засобами обліку (обов'язкова наявність лічильників всіх послуг), субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, які фактично у ньому проживають, за наявності документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, або на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов сім'ї. До зазначених документів належать, зокрема, довідки, що підтверджують перебування особи в іншому місці у зв'язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання. Якщо обсяг витрачання газу, води, електричної та теплової енергії вимірюється засобами їх обліку, розмір субсидії для відшкодування їх оплати розраховується виходячи з фактичного споживання послуг, але не більше від встановлених норм споживання.

   Субсидія призначається на основі середньомісячного сукупного доходу всіх осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) (за останні шість місяців або два квартали, що передують місяцю звернення за призначенням субсидії).

   Для обчислення доходу непрацюючих громадян, яким призначено пенсію вперше або якщо вони залишили роботу в період, за який ураховуються доходи, і не мають інших доходів, крім пенсії та доходів від особистого селянського господарства, земельних ділянок, наданих для потреб городництва, сінокосіння і випасання худоби, в сукупному доході на розсуд пенсіонера враховується дохід за зазначений період або розмір призначеної щомісячної пенсії та доходи від земельних ділянок.

7. Які документи громадянин повинен надати для отримання права на призначення субсидії?

   Для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає до управління соціального захисту населення лише довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні, за формами, затвердженими Мінсоцполітики, оформлює заяву та декларацію про доходи та майновий стан сім'ї. Відомості для нарахування субсидій про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях, про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами громадянами не подаються!

8. Як здійснюється перерахунок розміру субсидії?                Перерахунок житлової субсидії у межах   установленого   строку її призначення без звернень громадян проводиться у разі:

 змін цін і тарифів на послуги, на оплату яких призначено житлову субсидію;

 встановлення Кабінетом Міністрів України нового розміру витрат громадян на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;

 внесення змін до законодавства в частині надання окремим категоріям громадян пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

  В інших випадках перерахунок житлової субсидії в межах установленого строку її призначення проводиться за особистим зверненням громадян. Після закінчення строку надання житлової субсидії, призначеної за наявності засобів обліку газу, води, електричної енергії, організації, що надають послуги, для здійснення перерахунку розміру житлової субсидії надають органам соціального захисту населення інформацію про помісячне фактичне використання зазначених ресурсів. Громадяни несуть відповідальність за надані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру.

   Звертаємо увагу громадян на наступне:- субсидія є безповоротною;- у випадку збільшення доходів, змін у складі зареєстрованих громадян або в наданні послуг заявник повинен обов’язково інформувати управління соціального захисту населення;- одержувач субсидії має щомісяця сплачувати обов’язкову частку плати в межах норми споживання (користування), на яку призначено субсидію, та самостійно сплачувати послуги, використані понад цю норму;- якщо вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка плати за цю послугу, одержувач субсидії має сплачувати лише її фактичну вартість;- одержувач житлової субсидії повинен щомісяця фіксувати у виконавців послуг обсяг використаних послуг, споживання яких вимірюється засобами обліку, незалежно від того, сплачує він їх вчасно чи ні.

    При управлінні соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому діє комісія по розгляду спірних питань з надання житлових субсидій.

   Шановні громадяни! Будь ласка, звертайтеся за отриманням необхідної для Вас інформації стосовно призначення житлової субсидії та всіх видів соціальної допомоги до «єдиної приймальні» управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому за адресою м. Знам'янка, вул. Глібка, 28. Графік роботи з 800 до 1700 години, без обідньої перерви. Вихідні: субота та неділя. Телефон «гарячої лінії» 2-19-38.

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 861 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz