Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
П`ятниця, 29.03.2024, 02:13

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2019 » Лютий » 19 » «Муніципальна няня» додатково до щомісячних виплат на дитину
10:13
«Муніципальна няня» додатково до щомісячних виплат на дитину
      
12       Кожній українській сім’ї, в якій народжуються діти, Уряд України надає грошову допомогу у розмірі 41280 гривень. Грошові виплати здійснюються одноразово в сумі 10320 гривень, решта коштів виплачується рівними частинами впродовж наступних 36 місяців. Протягом трьох років декретної відпустки управління соцзахисту населення щомісяця сплачує за маму єдиний соціальний внесок, що збільшує її страховий стаж.
        З вересня 2018 року Уряд України впровадив ще один вид соціальної підтримки материнства – «пакунок малюка». Кожна жінка, в якої з’явився новонароджений, безкоштовно отримує подарунок з необхідними в перший період життя дитини речами.
       З 2019 року в Україні запрацював ще один вид соціальної допомоги батькам новонародженої дитини – «муніципальна няня». Це додаткова грошова допомога від Уряду України молодим сім’ям.
      Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину, сім’я зможе додатково щомісяця отримувати кошти на відшкодування послуги няні, незалежно від того виходить мама на роботу чи залишається у декретній відпустці.
       Ця допомога прив’язана до прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого станом на 1 січня відповідного року. Так, з січня 2019 року розмір допомоги становить 1626 грн. щомісячно.
      Мама дитини самостійно обирає няню, укладає з нею відповідний договір. У договорі має бути визначено, зокрема, назву послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів, умови та строк її надання, вартість, періодичність оплати, відповідальність сторін.
     Далі мама має подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги «муніципальна няня».
       Крім заяви про надання допомоги, потрібно буде додати копію договору з нянею, свідоцтво про народження дитини, паспорт та ідентифікаційний код мами, підтверджуючі документи про оплату послуги няні (чек, виписка з банківського рахунку, розрахункова квитанція тощо).
      Жінка, яка прагне офіційного працевлаштування в сім’ї по догляду за дітьми, має оформити ФОП (фізична особа-підприємець КВЕД 97.00, КВЕД 88.91/ юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми (КВЕД 78.20, КВЕД 85.10), крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти) та відкрити рахунок в банку, на який надходитиме її заробітна плата.
        Подати документи потрібно протягом місяця з моменту укладання договору з нянею, потому щомісяця до 5 числа необхідно надавати документи про оплату праці няні.
        Компенсація послуги „муніципальна няня” не надається батькам, які є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства.
       Компенсація виплачуватиметься протягом періоду, на який укладено договір з нянею. У випадку його розірвання, отримувач компенсації повинен поінформувати про це управління соціального захисту населення протягом одного дня. Виплата компенсації може бути поновлена наступного після укладання нового договору місяця.
       Зі зростанням прожиткового мінімуму сума компенсації перераховуватиметься автоматично. Якщо ж з’ясується, що отримувач компенсації незаконно користувався виплатами і приховав якусь інформацію від відповідних органів, то йому доведеться повернути ці гроші державі.
     Компенсація послуги „муніципальна няня” проводиться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

    За роз′ясненнями звертайтеся до спеціалістів управління соцзахисту населення за адресою: м. Знам′янка, вул. Глібка, 28, тел. 2-19-38.

Начальник управління А.Волошина
Категорія: Новини законодавства | Переглядів: 336 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz