Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
Субота, 20.04.2024, 07:05

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2014 » Жовтень » 20 » До уваги осіб, які переїхали з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції
08:38
До уваги осіб, які переїхали з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції
      
12  
    01 жовтня 2014 року Кабінетом Міністрів України прийнято дві постанови № 509 "Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції" та № 505 "Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг".
    Реалізацію вимог вищевказаних постанов здійснює управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому в два етапи:
   перший – взяття на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, та видача їм відповідної довідки;
   другий – призначення та виплата щомісячної адресної допомоги переселенцям.
    З цією метою управління соцзахисту населення запрошує всіх повнолітніх осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції і проживають на території міста Знам'янки, звернутися до спеціалістів управління (м. Знам'янка, вул. Жовтнева, 19, каб. № 9, тел. 2-36-78, 2-19-22, 2-19-10).
    Для оформлення і видачі довідки про взяття на облік, призначення щомісячної адресної допомоги кожному з повнолітніх членів сім'ї переселенців необхідно надати до управління соцзахисту населення оригінали та копії паспорта, ідентифікаційного коду, свідоцтва про одруження, свідоцтва (свідоцтв) про народження дитини (дітей).
   Довідка про взяття на облік видається у день подання заяви безоплатно.
    Грошова допомога надається з дня звернення за її призначенням та виплачується терміном не більше, ніж 6 місяців.
   Розмір допомоги:
  - для непрацездатних осіб (пенсіонери, інваліди, діти) – 884 грн. на одну особу (члена сім’ї);
  - для працездатних осіб – 442 грн. на одну особу (члена сім’ї).
   Загальна сума допомоги на сім’ю розраховується як сума розмірів допомоги на кожного члена сім'ї та не може перевищувати 2400 грн.
    Адресна грошова допомога виплачується одному з членів сім'ї (уповноваженому представнику сім'ї) за умови надання до управління соцзахисту населення, окрім вищевказаних документів, письмової згоди довільної форми про виплату грошової допомоги саме цій особі від інших членів сім'ї та письмової згоди на обробку його персональних даних.
    Виплата грошової допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на банківський рахунок уповноваженому представнику сім'ї.

    Звертаємо особливу увагу на наступне.
 1. Заявнику може бути відмовлено в отриманні довідки про взяття на облік,
 якщо: - відсутні обставини, що спричинили переміщення особи з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції;
 - втрачено або викрадено документи, що посвідчують особу, яка переміщується, та підтверджують громадянство України, до їх відновлення.
 2. Особам працездатного віку грошова допомога призначається на два місяці. Для одержання допомоги у встановлених розмірах на наступний період особи працездатного віку мають працевлаштуватися, в т.ч. за сприянням міськрайонного центру зайнятості.
 3. Якщо працездатний член сім'ї протягом двох місяців не працевлаштувався, або перебуває у трудових відносинах з роботодавцями на тимчасово окупованій території України чи в районах проведення АТО і фактично не працює, розмір допомоги для цих осіб на наступні два місяці зменшується на 50%, а на наступний період - припиняється.
 4. Виплата грошової допомоги може бути припинена у разі виявлення факту подання недостовірної інформації або неповідомлення про зміну обставин, які впливають на призначення грошової допомоги.
    Детальніше з вищевказаними нормативними актами можна ознайомитися на офіційному сайті Кабінету Міністрів України та на веб-сайті управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому (http://zn-upszn.at.ua) у розділі "Інформація для осіб, які переїхали з Автономної Республіки Крим та з зони проведення АТО".
   Не всі переселенці мають змогу знайомитися з матеріалами нашої міської газети та користуватися Інтернетом, тому велике прохання до небайдужих знам'янчан - донести вказану інформацію до цих осіб та направити їх до спеціалістів управління соціального захисту населення Знам'янського міськвиконкому за адресою: м. Знам'янка, вул. Жовтнева, 17, каб. № 9, тел. 2-36-78, 2-19-22, 2-19-10. 
   Дякуємо за співпрацю!
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 429 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz