Управління соціального захисту населення Знам’янського міськвиконкому
П`ятниця, 19.04.2024, 03:31

м.Знам’янка,
вул.Михайла Грушевського, 17
тел. 0 (5233) 2-19-10 , 2-19-52
e-mail: usznzmv@zn-rada.gov.ua
[ Головна ] [ ] [ Реєстрація ] [ Вхід ]
Меню сайту
Головна » 2014 » Лютий » 26 » День захисника Вітчизни
14:24
День захисника Вітчизни
      
12   У всі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни, святим обов’язком кожного громадянина. Тож День захисника Вітчизни - це всенародне свято. Воно є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників Батьківщини та проявом поваги народу до них. У нього славні традиції, за ним стоїть сама історія, сповнена героїки подвигів, яскравих вчинків.
   Мужність і героїзм, доблесть і слава, відвага і честь - саме ті чесноти, на яких базується вся багатовікова історія нашої України. На долю воїнів-захисників усіх поколінь випало багато випробувань, однак вони завжди долали їх з гідністю.
   Напередодні відзначення Дня захисника Вітчизни перш за все вшановуємо ветеранів Великої Вітчизняної війни - тих, хто в грізні воєнні часи відстояв рідну землю від фашистської навали. Це ті сивочолі ветерани, чия юність співпала з нелюдськими випробуваннями, з горем, кров’ю та лихоліттям. Та вони вистояли і в післявоєнні роки відбудовували та розвивали країну.
   Ідуть роки і рідшають ряди ветеранів. Зауваживши це, міський голова прийняв рішення відвідати ветеранів, привітати їх зі святом. Разом з міським головою Ігорем Борисовичем Крижановським завітали до затишних осель ветеранів селищний голова Сергій Іванович Філіпенко, начальник управління соціального захисту населення Алла Миколаївна Волошина, голова громадської організації Знам’янської міськрайонної спілки учасників бойових дій і ветеранів військової служби Валерій Васильович Дудник.      
12     Першим, кого відвідали вдома, був Щуров Петро Пилипович - інвалід війни ІІ групи. Петро Пилипович був призваний до лав Червоної Армії у грудні 1943 року. В складі 572 стрілецького полку 2-го Українського фронту стрілок - автоматник брав участь у Корсунь - Шевченківській битві та визволенні України від фашистських загарбників. Після тяжкого поранення був комісований. За бойові заслуги нагороджений орденами Вітчизняної війни I ступеню, «За мужність» ІІІ ступеня, медалями "За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.”, «За відвагу», "Захиснику Вітчизни", ювілейними медалями.      
12     Побували вдома і у інваліда війни І групи Машковського Григорія Трохимовича. Григорій Трохимович був призваний до лав Червоної Армії у грудні 1944 року, служив у 129 Запасному стрілецькому полку. З серпня 1945 року проходив службу в складі 237 полку 49 дивізії командиром відділення конвойних військ МВС до травня 1951 року. За бойові заслуги нагороджений медалями "За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.” та "Захиснику Вітчизни".      
12  Відвідали і учасника бойових дій Касьяненка Володимира Миколайовича. Володимир Миколайович був призваний до лав Червоної Армії в грудні 1943 року. В складі 853 артполку 278 стрілецької дивізії Забайкальського фронту з 8 серпня 1945 року брав участь у бойових діях на території Маньчжурії і Китаю Квантунської армії Японії. З вересня 1945 року по 1950 рік служив на Далекому Сході у військах МВС. За героїзм і мужність, проявлені в боях Великої Вітчизняної війни, нагороджений: орденами Вітчизняної війни IІ ступеня, "За мужність" ІІІ ступеня, медалями "За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.”, „За перемогу над Японією”, "Захиснику Вітчизни", 15 ювілейними медалями.    День захисника Вітчизни - це свято і ветеранів Великої Вітчизняної війни, і колишніх військовослужбовців та працівників збройних сил України, яким випала доля вписати нові сторінки в літопис української армії. Славні традиції батьків і дідів в наш час гідно продовжувало нове покоління військовослужбовців, які стояли на захисті миру, праці, незалежності України.      
12  Так, делегація завітала до ветерана військової служби, майора у відставці Міняйчева Валерія Івановича. Валерій Іванович розпочав військову службу у 1972 році солдатом, у 1978 році закінчив Ленінградське вище військове училище залізничного транспорту і військових перевезень. З 1978 року по 1991 рік – військова служба в Збройних Силах колишнього СРСР у системі організації оперативних військових перевезень. З 1991 року по 1998 рік – у Збройних Силах України на посаді військового коменданта залізничних перевезень по станції Знам’янка та Знам’янського відділення Одеської залізниці. Під час проходження військової служби нагороджений медалями «За беззаперечну службу» І, ІІ, ІІІ ступенів.
   На поважних гостей чекав і Таран Володимир Мефодійович – капітан ІІ рангу у відставці.
   Володимир Мефодійович розпочав військову службу у 1963 році у підрозділах атомних підводних човнів у Північно-Льодовитому океані. Службу закінчив у 1990 році командиром підрозділу електротехнічного забезпечення загону підводних човнів. За період проходження військової служби нагороджений медалями «За беззаперечну службу» І, ІІ, ІІІ ступенів.
   Поспілкувавшись з ветеранами, міський голова кожному з них вручив продуктові набори і побажав міцного здоров’я на довгі роки.
   Ігор Борисович зазначив, що День захисника Вітчизни - насамперед данина героїчним традиціям нашого народу, вияв любові і пошани до тих, хто захищав Батьківщину, відстоював незалежність. Ми завжди пам’ятали і будемо пам’ятати їх хоробрість і відданість в ім’я майбутнього і робитимемо все можливе для того, щоб оточити увагою та турботою наших ветеранів. Віддаючи данину героїчним подвигам українського воїнства, вклоняємося їх мужності та безмежній вірності своєму обов’язку. У нашій пам’яті завжди будуть зберігатися подвиги багатьох поколінь воїнів-захисників, їх безмежна відданість і любов до рідної землі, мужність та героїзм.  
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 497 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Інформаційний портал


Корисні посилання










Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Copyright MyCorp © 2024      Безкоштовний хостинг uCoz